Lushnje, shtohen te prekurit nga Covid!

Dite e fundit eshte rritur frikshem numri i personave te prekur nga Covid-19 ne nivel kombetar por edhe Lushnja nuk ka mbetur pas. Nga nje vezhgim i shpejte i Agronews shkak per Lushnjen eshte bere mosrespektimi i karantines nga persona qe jane kthyer nga Greqia, Italia apo vende te tjera. Megjithe detyrimin ligjor per te […]

Bujqesia/ Fermeret me NIPT shtohen me 8.6 % ne 2019

Fermerët të cilët shesin produktet e tyre po regjistrohen në zyrat rajonale tatimore duke u pajisur me Numër identifikimi të Personit të Tatueshëm, (NIPT). Në këtë moment fermerët zotërojnë personalitet juridik, e si të tillë janë objekt i regjistrit statistikor të ndërmarrjeve që INSTAT mirëmban dhe përditëson. Numri i fermerëve të pajisur me NIPT në […]

EFSA: Shtohen 37 specie te tjera bimore me virusin Xylella fastidiosa

Xylella fastidiosa eshte virusi i cili shkaterroi hektare te tere me ullinj shekullore ne Itali dhe ne vemde te tjera. Tridhjetë e shtatë specie të reja bimore janë identifikuar si bartese të patogjenit Xylella fastidiosa. Shumica e bimeve ishin të infektuara në mënyrë natyrale (jo artificialisht) dhe u gjetën në vendet e BE (Francë, Itali, […]

Shtohen masat kunder koronavirusit ne tregje

Grumbullimi i qytetarëve pranë tregut të Kombinatit ne Tirane ka detyruar autoritetet te riorganizojnë funksionimin e tij, ndërkohë që tashmë masat e reja kanë nisur të zbatohen. Në hyrje të tregut qëndrojnë forcat e policisë dhe ushtrisë, të cilët dezinfektojnë të gjithë qytetarët që hyjnë në treg. Megjithatë, pavarësisht se grumbullimi i njerëzve ka pësuar […]

Shtohen bizneset qe lejohen te ushtrojne aktivitetin ne kushtet e karantines

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka njoftuar se lista e aktiviteteve të lejuara për të ushtruar biznesin e tyre, përpos masave të marra për COVID – 19, është zgjeruar. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ka vendosur që të shtojë listën e bizneseve, duke lejuar tanimë edhe gomisteritë, tregtinë me pakicë të […]

Shtohen kantinat, pakesohet prodhimi i rrushit

Prodhimi i rrushit në vend pësoi një rënie të fortë vitin e kaluar, çka përbën një goditje për traditën e prodhimit të pijeve alkoolike, por edhe për biznesin, gjithnjë e më në modë, të prodhimit të verës. Sipas Institutit të Statistikave, prodhimi i rrushit ra në 185 mijë tonë, afro 9% më pak krahasuar me […]

Shtohen vizitoret ne Divjake, banoret kerkojne certifikim si guida

Rreth 40 mije vizitorë ishin në parkun kombëtar të Divjakës në një muaj.  Zyrtarisht  kjo shifër konsiderohet më e larta që është regjistruar ndonjëherë.  Edhe sot në këtë park gjen shumë vizitorë. Disa e kanë për herë të parë. Në ditë pushimi dhe festash, nxënës shkolle nga Divjaka vijnë dhe u shërbejnë si guidë vizitorëve.  […]

Shtohen sherbimet per qytetaret qe kane automjete ne DRSHTRR Lushnje

Drejtoria Rajonale e Sherbimit te Transportit Rrugor dega Lushnje ka rritur ndjeshem numrin e sherbimeve te ofruara ne kete sportel. Nga vetem nje sherbim te ofruara me pare si pagesa e taksave vjetore te automjeteve, tashme numri i sherbimeve ka shkuar ne 8. Kjo praktike e re ka ulur ndjeshem levizjet e banoreve te dy […]

Rrudhet rinia në Shqipëri, shtohen të moshuarit mbi 60 vjeç

Popullsia e Shqipërisë përveçse po pakësohet po ndryshon më shpejtësi strukturën e saj në disfavor të moshave të reja, teksa popullsia në moshë pensioni po rritet me shpejtësi. Sipas të dhënave më të fundit të INSTAT në janar të këtij viti popullsia në grupmoshën 0-24 vjeç ra me mbi 31 mijë persona në raport me […]