Axhenda e BE-se per “Bujqesine e Gjelber”

Nga Specialisti i Bujqesise Ilir Pilku I dini objektivat e axhendes se BE-se mbi “Bujqesine e Gjelber”, pjese e reformes se CAP (Politikat e Perbashketa Europiane) 2023-2027? Objektivat bujqësore të Marrëveshjes së Gjelbër Evropiane do të arrihen deri në vitin 2030 sipas BE-së mbi strategjitë nga “ferma në tavoline” dhe biodiversiteti jane: – Të paktën […]

Kafja e gjelber dhe dobite e saj

Ekstrakti i kafesë së gjelbër është bërë shumë i njohur në mesin e pjesëtareve të gjinisë më të bukur, sepse ai premton humbje peshe, zmbrapsje të oreksit, përshpejtim të metabolizmit dhe djegien më të shpejtë të yndyrnave. Tingëllon shumë mirë, apo jo? Kjo kafe shitet madje edhe në kafenetë më të famshme botërore dhe është […]