“Biomede” – Perdorimi i bimeve per heqjen e metaleve te renda nga toka!

“Biomede” ekzaminon tokat për të përcaktuar llojet e metaleve të pranishëm, pastaj harton një përzierje të bimëve që mund të nxjerrin metalet problematike Sipas aplikacionit francez Biomede, rreth 25 përqind e tokave bujqësore në të gjithë botën janë të ndotura nga ndotës siç janë metalet e rënda. Këto ndotës mund të kenë një efekt të […]

AKU sekuestron rreth 1 ton ushqime dhe bllokon dy subjekte per mungese dokumentacioni dhe kushte te renda higjeno-sanitare

Drejtoria Rajonale e Autoritetit Kombëtar të Ushqimit në Korçë gjatë kontrollit të tre subjekteve evidentoi raste të shkeljes së normave të sigurisë ushqimore. Në subjektin e parë P.B në Devoll,  u konstatua mungesa e certifikatave veterinare të qumështit si lëndë e parë, si dhe mungonin kartat teknologjike. Për pasojë AKU mori masën e gjobës me […]