EFSA: Ja si mund te parandaloni Ethet Afrikane te Derrave

Ethet Afrikane të Derrit (ASF), ësnjë një sëmundje që prek derrat shtëpiak dhe të egër. Edhe pse është e padëmshme për njerëzit, kjo sëmundje mund të jetë vdekjeprurëse për derrat dhe ka pasoja të rënda social-ekonomike për vendet e prekura. Në vitet e fundit, ajo është përhapur në të gjithë Evropën. Aktualisht, nuk ka mjekim […]

Treçereku i popullsise globale te derrave pritet te ngordhe/ Cilat jane pasojat?!

Rreth një e katërta e popullsisë globale të derrave pritet të ngordhë si rezultat i epidemisë së etheve të derrit afrikan (ASF), sipas Organizatës Botërore për Shëndetin e Kafshëve. Epidemitë globale të derrit po rriten duke nxitur kërkesën në rritje nga Kina, ku rreth 100 milion derra kanë ngordhur qëkur shpërtheu ASF atje vitin e […]