Antibiotiku natyror qe lufton alergjite dhe vret viruset

Mjalti dhe hudhra kanë veti të fuqishme antibiotike që konsolidojnë sistemin tuaj imunitar. Nga njëra anë, përfitimet e mjaltit me ujë të nxehtë përfshin dëbimin e të gjitha toksinave nga trupi juaj dhe nga ana tjetër, hudhra njihet që është një ushqyese me shumë më pak kalori. Cilat janë përfitimet e mjaltit dhe hudhrës? Ushqen […]

Alergjite qe shfaqen ne stinen e veres

Gjatë stinës së verës shfaqen alergji të ndryshme, të cilat janë tipike të stinës. Këto lidhen me ekspozimin ndaj diellit për shkak të temperaturave të larta, poleni për shkak të luleve dhe pickimet nga insektet të cilat kthehen në një problem të madh. –Ekspozimi ndaj diellit Në stinën e verës alergjitë e lëkurës kanë tendencë të […]

Alergjite e pranveres, kush rrezikohet, disa keshilla per kurim

Nje studim ka zbuluar hiperaktivitet bronkial te shtuar pesefish tek ata qe me se paku merrnin vitamine C. Te marresh 500 mg vitamine C dy here ne dite gjate sezonit mund te permiresoje funksionin e mushkerive Receta per luftimin e alergjive – Kuercetin eshte flavonoid qe gjendet ne qep, hudhra, molla, vera e kuqe dhe çajin […]

Si te ruheni nga alergjite e pranveres, disa keshilla

Ndërrimi i stinëve, luhatja e shpeshtë e temperaturave, ndotja ambientale duket se nxisin akoma më shumë alergjitë dhe problemet me rrugët e frymëmarrjes. Lodhje, teshtitje, stres dhe shumë herë paaftësi për t’u mbushur me frymë. Përballë këtyre shqetësimeve shumëkush bëhet merak për problemet që po shfaqen në trupin e tij, teksa të tjerë edhe mund […]

Alergjite ushqimore

1 në 3 njerëz vuan nga alergjitë në një pikë të caktuar të jetës së tyre, me ushqimet që janë provokuesit më të zakonshëm të simptomave alergjike. Pjesa më e madhe e simptomave nuk ndodhin menjëherë pas ngrënies së një ushqimi, por shfaqen tek ju në një periudhë prej 24 orë, kështu që është më […]