Antibiotiku natyror qe lufton alergjite dhe vret viruset

Mjalti dhe hudhra kanë veti të fuqishme antibiotike që konsolidojnë sistemin tuaj imunitar. Nga njëra anë, përfitimet e mjaltit me ujë të nxehtë përfshin dëbimin e të gjitha toksinave nga trupi juaj dhe nga ana tjetër, hudhra njihet që është një ushqyese me shumë më pak kalori. Cilat janë përfitimet e mjaltit dhe hudhrës? Ushqen […]

Thatesira vret peshqit ne liqenin Grek

Qindra mijera peshq kane dale në brigjet e një liqeni në Greqinë veriore pasi thatësira shkaktoi një rënie të nivelit të ujit, kane deklaruar autoritet vendase. Peshqit në liqenin Koronia afër Selanikut ngordhen  si pasoje e mungeses se oksigjenit në ujë, tha Ilias Tekidis, një zyrtar përgjegjës për menaxhimin e liqenit. Fenomen, i cili ka […]

Glifosati ‘vret’ deri ne tre breza

Ekspozimi ndaj pesticidit Glifosat shkakton dëme që mbarten deri në tre gjenerata. Glifosati, i prodhuar nga Monsanto shpesh ka rënë nën akuza për pasojat në shëndet, dhe së fundmi kërkuesit e universitetit të Washington State e kanë vërtetuar në një studim të cilin e kanë publikuar në revistën Scientific Reports. Kështu kërkuesit kanë ekspozuar kaviet […]