Çdo shqiptar tani është automatikisht 1300 euro më i pasur (në letra)!

Me shifrën e re të popullsisë, prej 2.4 milionë banorësh, treguesi për frymë automatikisht shkon në 963 mijë lekë për frymë, me një rritje prej 13%, ose rreth 133 mijë lekë (1300 euro) më shumë për banor. Rënia e popullsisë pritet që të përmirësojë automatikisht një nga treguesit që Shqipëria e ka pasur më të […]

1% i njerezve me te pasur ne bote ka shkaktuar dyfishin e ndotjes ne planet!

10%  e njerëzve më të pasur në botë ishin përgjegjës për më shumë se gjysmën e emetimeve kumulative të karbonit në çerek shekullin deri në 2015, sipas vlerësimeve të reja. Oxfam International dhe Instituti i Mjedisit në Stokholm e bënë pretendimin në një raport të ri botuar në 21 shtator. Sipas raportit thuhet se kriza […]

Kultivimi i patates – Duhet pasur kujdes me faren

Patatja është kulturë e cila kultivohet edhe në vend të hapur edhe në vend të mbrojtur- sera ku shumë herët kultivohet i freskët për shitje. Për shkak se patatja është kulturë mjaft e përshtatshme, kërkon dhe punim të thellë, depërtues dhe të lehtë. Që të mundësohet rritje dhe rendiment i mirë, gjatë gjithë vegjetacionit, paraprakisht […]