Maskat dhe dorezat mbushin plazhet, Pandemia rrit ndotjen e mjedisit

Pajisjet mbrojtëse të tilla si dorëzat plastike dhe maska për fytyrën tani gjenden në pothuajse një të tretën e të gjitha plazheve britanike pas një rritje në përdorim për shkak të pandemisë së koronavirusit. Pastrimi vjetor i plazhit nga shoqata vullnetarësh, zbuloi rritjen tronditëse të këtyre lloj mbetjesh. Këtë vit, vullnetarëve iu kërkua të organizonin […]

Plazhet e Italise nisin pergatitjet ‘anti-koronavirus’!

Qindra miliona turistë grumbullohen çdo vit në Itali, duke shijuar Alpet ose vijën bregdetare të vendit. Sidoqoftë, ndërsa vera afrohet mes kufizimeve të Covid-19, duket se nuk ka të ngjarë që njerëzit të jenë në gjendje të shijojnë verën ashtu si ata zakonisht. Italia tashmë ka hequr disa masa bllokimi dhe do ta vazhdojë më […]

Kandilet e detit pushtojne plazhet ne Australi

Gjatë fundjavës, qindra kandilë deti pushtuan plazhet rreth Queensland, Australi. Kandilët e detit janë shumë të ndjeshëm ndaj ndryshimeve klimatike dhe kjo mund të jetë arsyeja e “pushtimit të plazheve”dhe daljes në breg të tyre. Është shumë normale të shohësh kandil deti në plazhe, por jo në këto përmasa. Arsyeja e dyndjes së tyre mund […]