Maskat dhe dorezat mbushin plazhet, Pandemia rrit ndotjen e mjedisit

Pajisjet mbrojtëse të tilla si dorëzat plastike dhe maska për fytyrën tani gjenden në pothuajse një të tretën e të gjitha plazheve britanike pas një rritje në përdorim për shkak të pandemisë së koronavirusit. Pastrimi vjetor i plazhit nga shoqata vullnetarësh, zbuloi rritjen tronditëse të këtyre lloj mbetjesh. Këtë vit, vullnetarëve iu kërkua të organizonin […]

Mollet e fermereve mbushin lumin e Devollit

Fermerët e fshatit Mançurisht në bashkinë e Devollit hedhin 300 kuintalë mollë në ujërat e kanalit të fshatit. Pesimistë dhe të lodhur nga tregu ata ankohen për tonelata mollë të mbetura stok duke pranuar se mollët e tyre do të hidhen të gjitha. Interesi për kultivimin e kësaj kulture po bie dukshëm çka e pranojnë […]