Bresheri shkaterron mollet ne Devoll, fermeret te deshperuar: Na iku mundi i nje viti

Me lot në sy fermerët e Devollit tregojnë pasojat që la breshëri i ditës së djeshme. Hektarë të tërë me mollë e pemë janë shkatërruar duke çuar dëm mundin e tyre por edhe shpenzimet e bëra në tokat bujqësore. Një nga zonat më prodhuese në vend, ajo e Devollit është goditur rëndë nga reshjet e […]

Mollet shtyllore – Dekoruese dhe prodhuese

Mollët shtyllore arrijnë shpejt deri në prodhim, kështu që frutat e para mund të formohen që në vitin e parë të mbjelljes. Në fidanët e klasës së parë sythat e luleve formohen që në rritjen njëvjeçare, prandaj duhet kihet kujdes që këta sytha të mos shkatërrohen gjatë transportit. Në vitin e dytë dhe vitet në […]

Ja pse duhet t’i mbani mollet ne frigorifer!

Mollet jane frutat qe çdo familje duhet te mbaje ne shtepi, duke qene se “nje molle mban larg mjekun”, ne duhet t’i konsumojme çdo dite. Por pse duhet t’i mbani mollet ne frigorifer dhe jo ne kuzhine? Mollet duhen mbajtur ne frigorifer, pasi duke qendruar aty i rezistojne me shume prishjes. Ne temperature dhome, mollet zgjasin […]

Mollet e fermereve mbushin lumin e Devollit

Fermerët e fshatit Mançurisht në bashkinë e Devollit hedhin 300 kuintalë mollë në ujërat e kanalit të fshatit. Pesimistë dhe të lodhur nga tregu ata ankohen për tonelata mollë të mbetura stok duke pranuar se mollët e tyre do të hidhen të gjitha. Interesi për kultivimin e kësaj kulture po bie dukshëm çka e pranojnë […]

Korçe, fermeret shkulin mollet

Në Myzeqe në shenjë proteste kur prodhimi nuk shitet, preshi, lakra e shalqini përfundojnë në kanal ndërsa në Korçë fermerët shkulin pemët e mollëve.Në Dvoran, një prej zonave më të njohura për kultivimin e mollës ankohen se prodhimi u ka mbetur pa shitur per shkak te mungesës së tregut. Dhe kjo ndodh rregullisht vitet e […]