Problematikat mjedisore ne Divjake/ “Vendi Yne e Ardhmja e Femijeve Tane” takim me Keshilltare te Keshillit Bashkiak

Ne kuader te projektit ”Rrjetëzimi dhe Advokim për Aksione Komunitare të Ruajtjes së Burimeve Natyrore Lokale” i financuar nga Leviz Albania dhe zbatuar nga Insituti per Mbrojtjen e Natyres ne Shqiperi (INCA) ne partneritet me Klubin Ekologjik – Lezhe, Shoqaten Horizont EU – Lushnje, Shoqaten “Mbrojtja e Mjedisit dhe Zhvillimi i Turizmit-Kukes” eshte zhvilluar nje […]

Problematikat e stines me bimet medicinale

Stina e pranverës është periudha kur bimët medicinale në përgjithësi zgjohen, marrin jetë dhe kryejnë pothuajse të gjitha etapat e zhvillimit bimor. Pikërisht në këtë periudhë, janë të akumuluara edhe problematikat për kultivimin e tyre. Kultivimi i bimëve mjekësore ndahet në dy etapa zhvillimi, në etapën e përgatitjes për mbjellje, kryesisht sigurimin e materialit mbjellës, […]