Pse brokoli është kaq i rëndësishëm në dietën e fëmijëve tuaj

Brokoli është plot me lëndë ushqyese. Kjo është arsyeja pse rekomandohet nga shumë mjekë dhe nutricionistë. Por a e dini pse është po aq i mirë për fëmijët? Brokoli është i pasur me karotenoide, sulforafan, kamforol, kuercetinë, hekur, vitamina A, C, K1, B1, B6, E, Acid folik, magnez, selen, fosfor, kalium dhe fibra. Ekspertët rekomandojnë […]

“OBSH”: 15% e femijeve jane mbipeshe dhe me zhvillim te munguar, rekord boteror!

Vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme rrezikojnë të minojnë progresin dhe zhvillimin e tyre nga një fenomen i cili vlerësohet si një thikë me dy presa: barra e dyfishtë e kequshqyerjes, thotë një studim i publikuar këtë të hënë nga një prej revistave më prestigjioze mjekësore në botë, “The Lancet”, në bashkëpunim […]

Studim: Ndryshimet klimatike rrezikojne shendetin e femijeve

Sipas një studimi të publikuar së fundmi është zbuluar se ndryshimet klimatike po paraqesin rrezik për shëndetin e fëmijëve dhe efektet vetëm se kanë filluar të përhapen e që do të zgjasin gjatë gjithë jetës së tyre. Pa uljen drastike të emetimeve, rritjen e temperaturave do të rëndohet edhe më shumë jeta e gjeneratave të […]

Kontroll kartelave te vaksinimit te femijeve ne çdo institucion arsimor

Plani i masave për forcimin e mbulesës vaksinale po zbatohet në të gjithë vendin. Në çdo institucion arsimor ka nisur kontrolli për kartelat e vaksinimit të fëmijëve që ata të jenë të shëndetshëm dhe të sigurt. Inspektorët e Inspektoriatit Shtetëror Shëndetësor kanë filluar në terren kontrollin e kartelave të vaksinimit në çdo institucion arsimor. Ministrja […]

Debati i autizmit, bie niveli i vaksimit te femijeve ne Shqiperi

Mbulesa vaksinale në Shqipëri është në nivelet mbi 98,0% për shumicën e antigenëve vaksinal, duke përmbushur kështu dhe kriterin bazë ku çdo antigen vaksinal duhet të jetë mbi 95,0% në nivel kombëtar, për të qenë edhe në përputhje me Strategjinë e OKB. Por, sipas shifrave më të fundit të raportuara nga ISHP, vihet re se, […]

Ekspertet e shendetit bejne thirrje: Jepini femijeve me pak sheqer

Sasia e sheqerit në ushqimin e foshnjave duhet të kufizohet dhe prindërit duhet t’i japin fëmijëve të tyre më shumë perime për të ndaluar zhvillimin e diabetit, thotë raporti më i fundit i publikuar, nga ekspertët e shëndetit të fëmijëve. Doktorët paralajmërojnë se edhe ushqimi për fëmijë i cili ka të shënuar në ambalazh se […]

Monitorim femijeve te rruges qe shfrytezohen ekonomikisht – Skuadra terreni ne çdo bashki

Të gjithë fëmijët e rrugëve dhe jo vetëm që shfrytëzohen ekonomikisht do të monitorohen. Vendimi i cili ka hyrë në fuqi një ditë më parë përcakton rregullat dhe procedurat për identifikimin e tyre në vend. Ky proces kryhet nga struktura përgjegjëse për shërbimet shoqërore në bashki, që është edhe institucioni përgjegjës për organizimin e punës […]