Ndryshimet klimatike/ Shqiperia vendi me i rrezikuar ne Evrope!

Ndotja e mjedisit në Shqipëri si pasojë e hedhjes së mbeturinave mbetet një ndër problemet më të mëdha. Përveç ndotjes mjedisore edhe ndryshimet klimatike po ndikojnë përherë e më shumë në natyrën dhe jetën në përgjithësi. Gjatë dekadave të ardhshme, Shqipëria dhe Kosova pritet të pësojnë pakësim të reshjeve vjetore. Ngjashëm, parashikohet edhe rritja e […]

Katari, vendi i pare ne bote me transport publik vete-drejtues!

Kryeqyteti i vendit Doha ka rënë dakord të zhvillojë një infrastrukturë të gatshme për një flotë autobusësh autobusë dhe me emisione zero Volkswagen për të marrë në rrugët e saj, secila prej të cilave mund të transportojë deri në katër pasagjerë në rrugë të fiksuara. Ndërkohë, autobusët e teknologjisë së lartë, Scania janë vendosur të […]

Shqiperia, vendi me pak i pyllezuar i rajonit

Pemët janë një faktor i rëndësishëm në mjedisin e një vendi. Në Shqipëri pyjet zënë rreth 28% të sipërfaqes. Telegraph ka ndërtuar hartën e vendeve më të pyllëzuar dhe më pak të pyllëzuara bazuar në të dhënat e fundit që ka Banka Botërore dhe Organizata e Bujqësisë e Kombeve të Bashkuara. Krahasuar me vendet e […]