Problematikat mjedisore ne Divjake/ “Vendi Yne e Ardhmja e Femijeve Tane” takim me Keshilltare te Keshillit Bashkiak

Ne kuader te projektit ”Rrjetëzimi dhe Advokim për Aksione Komunitare të Ruajtjes së Burimeve Natyrore Lokale” i financuar nga Leviz Albania dhe zbatuar nga Insituti per Mbrojtjen e Natyres ne Shqiperi (INCA) ne partneritet me Klubin Ekologjik – Lezhe, Shoqaten Horizont EU – Lushnje, Shoqaten “Mbrojtja e Mjedisit dhe Zhvillimi i Turizmit-Kukes” eshte zhvilluar nje […]

E ardhmja e bujqesise / Njihuni me fermen, e cila po rrit produkte ushqimore thelle nen male

Mund të duket si një vend nuk ka gjasa të rritet një frut, por thellë nën një mal të Koresë së Jugut, një fermë e teknologjisë së lartë është ndërtuar brenda një tuneli të braktisur. Dikur një autostradë funksionuese në provincën e Chungcheong të Veriut, kurba e mprehtë e tunelit u vlerësua e rrezikshme, kështu […]

Junior Rangers, e ardhmja e menaxhimit dhe e ruajtjes se natyres

Per te gjithe ata qe pak i njohin, Rangers-at (Inspektoret e Parkut), jane nje figure kyçe ne ruajtjen dhe mbrojtjen e parqeve. Ata sigurojne qe vizitoret te njohin, zbatojne dhe respektojne rregullat e frekuentimit, kujdesen per mbrojtjen e flores dhe faunes, per parandalimi i zjarrit, ruajtjen e hapesirave publike, infrastruktures, veprave te artit dhe mobilimit […]