Mish pa vule veterinare dhe mungese e kushteve higjieno-sanitare – AKU bllokon aktivitetin e subjektit tregtar

Trupat inspektuese të Autoritetit  Kombëtar të Ushqimit kanë kryer gjatë 24 orëve të fundit 510  inspektime dhe monitorime si pjesë e Task-Forcës Anti-Covid ku në çdo monitorim nga Task-Forca kërkohet që të zbatohen protokollet e sigurisë, higjienizimi i ambienteve, mbajtja e maskave në ambiente të mbyllura, si dhe ruajtja e distancës fizike në çdo subjekt, […]

Produkte pa vule dhe certifikate veterinare – AKU asgjeson 60 kg fileto pule, 187 kg mish dhe mbi 1 ton ushqime te pasigurta per konsum

Trupat inspektuese të AKU-së gjatë 24 orëve të fundit kanë kryer 619 inspektime në garantim të sigurisë ushqimore dhe monitorime në kuadër të Task-Forcës Anti-Covid. Sipas njoftimit gjatë monitorimeve janë vendosur 6 masa administrative, përkatësisht: një masë administrative për moszbatim të protokollit të sigurisë anti-covid, 4 masa për tregtim mishi pa vulë dhe pa certifikatë […]

Mungese higjiene dhe tregtim produktesh shtazore te skaduara dhe pa vule kontrolli– AKU bllokon dhe gjobit 5 subjekte

Autoriteti i Kontrollit Ushqimor, ka njoftuar së gjatë inspektimit të 5 subjekteve me aktivitet “Supermarket”, “Pastiçeri”, “Njësi tregtimi”, “Restorant” dhe “Magazinë ushqimore” në qarkun Tiranë, Dibër, Korçë dhe Shkodër, ka konstatuar: hedhje në treg të produkteve të pasigurta për konsum human (produkte me origjinë shtazore me ngarkesë mikrobiologjike, produkte me origjinë jo shtazore me afat […]