Instat: Pandemia shtrenjtoi çmimet e frutave, ne Prill 19% rritje!

Sipas te dhenave te Institutit te Statistikave ne muajin prill, shqiptarët kanë shpenzuar më shumë para për produktet ushqimore. INSTAT ka publikuar indeksin e çmimeve të konsumit ku rezulton një rritje e përgjithshme prej 4.3%, ndërsa ato të frutave me 19.3%. Çmimet e produkteve ushqimore për muajin prill kanë pësuar rritje me 4.3%, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. […]

Anketa e BSH: 19% e familjeve borxhlie ushqehen me lista, nuk paguajne dot mallrat qe blejne

Struktura e borxhit të familjeve shqiptare është shumë e ndryshme, që nga kredia bankare deri te tregjet informale, overdrafti dhe të ashtuquajturat lista në dyqane, ku familjet konsumojnë mallra pa mundur t’i paguajnë në kohë. Një anketë e Bankës së Shqipërisë te 2010 familje, e shtrirë në të gjithë vendin, ka evidentuar se 24% e […]

19 fakte rreth Shqiperise

Keni menduar të dilni nga gjurmët e turizmit të zakonshëm dhe të shkoni në Shqipëri? Pyetja është ngritur nga NothingFamiliar, blogu amerikan i njohur në botën e udhëtimeve dhe turizmit, i cili fton të gjithë turistët në botë për të vizituar Shqipërinë. “Para se të shikoni gjërat që duhet të bëni në këtë vend të […]