COVID-19 uli punesimin – Sherbimet dhe bujqesia, sektoret me te goditur

Përhapja e coronavirusit në vendin tonë, përpos rritjes së papunësisë, ka ulur edhe ritmin e punësimit. Megjithatë, sipas shifrave zyrtare të Institutit të Statistikave, situata nuk paraqitet aq e rëndë sa pritej, ku për pothujase dy muaj ekonomia pësoi një mbyllje totale dhe mungesë konsumi. Referuar të dhënave të Instat, përgjatë periudhës Prill-Qershor 2020,  ritmi […]

Belgjike: Kompanite dhe OJQ-te, kthejne token industriale ne eko-ishull

Vendet industriale po shndërrohen në eko-ishuj në Belgjikë për të ndihmuar në promovimin e biodiversitetit. Rreth 15 biznese në Belgjikë janë bashkuar me OJQ mjedisore Natagora për të shndërruar mjediset e tyre të punës në parajsat e jetës së egër, si pjesë e projektit ‘Rrjeti i Natyrës’. Projekti nuk përfiton vetëm nga mjedisi, por edhe […]

Fruti magjik nga Kosova, ruan zemren dhe ju mbron nga diabeti e kanceri!

Mjedra eshte bime shkurre, dy ose shumevjeçare, qe mund të ndryshojnë në madhësi, me lule të bardhë e me pesë petale, me gjethe të gjera, ovale ose eliptike, me fruta të kuq, me shije të ëmbël dhe aromatike.Pasurimi i ushqimit me mjedra nënkupton përfitim të dobive të ndryshme shëndetësore. Konsumimi i rregullt i frutit zvogëlon […]