COVID-19 uli punesimin – Sherbimet dhe bujqesia, sektoret me te goditur

Përhapja e coronavirusit në vendin tonë, përpos rritjes së papunësisë, ka ulur edhe ritmin e punësimit. Megjithatë, sipas shifrave zyrtare të Institutit të Statistikave, situata nuk paraqitet aq e rëndë sa pritej, ku për pothujase dy muaj ekonomia pësoi një mbyllje totale dhe mungesë konsumi. Referuar të dhënave të Instat, përgjatë periudhës Prill-Qershor 2020,  ritmi […]

Nisin aplikimet per subvencionet ne bujqesi, sektoret qe perfitojne mbeshtetje

Prej ditës së djeshme kanë nisur aplikimet online për subvencionet në bujqësi për vitin 2020 përmes portalit E-Albania. Gjatë një vizite në një fermë që kultivon fidanë të bimëve dekorative dhe drurëve pyjorë në Cërrik, ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Bledi Çuçi, iu bëri thirrje fermerëve të aplikojnë për këto fonde deri më datë […]