Krijohet gjethja artificiale qe transformon dioksidin e karbonit ne karburant!

Një gjethe artificiale arrin të transformojë dioksidin e karbonit në karburant, ashtu siç bëjnë bimët kur përdorin energjinë e dritës së diellit për të transformuar dioksidin e karbonit në ushqim. Rezultati është publikuar në revistën “Nature Energy” nga universiteti kanadez i Waterloo. “Kjo  është një gjethe artificiale sepse imiton procesin e fotosintezës por në vend […]

Te unifikohet TVSH-ja ne bujqesi! – Propozimet e KASH: Karburant dhe lende djegese me çmim te reduktuar

Këshilli i Agrobiznesit Shqiptar ka hartuar një sërë kërkesash dhe propozimesh konkrete drejtuar qeverisë  me qëllim ofrimin e një pakete mbështetje për sektorin bujqësor, e cila u shërben njëkohësisht përmirësimit në të gjitha hallkave e dobëta të zinxhirit ushqimor. KASH vlerëson se përmirësimi situatës aktuale në hallkat e zinxhirit ushqimor, nuk mund dhe nuk do […]