Kjo eshte qershia me e madhe ne bote, hyn ne rekordin Guiness

Është pak më e vogël se një kajsi, por më e madhe se një gështenjë, peshon 26,45 gram është prodhuar në Emilia, Itali dhe është identikit i qershisë më të madhe në botë. Ky fruti i varietetit Sweet në Portomaggiore (në zonën e Ferrara),  ka hyrë në rekordin Guinness. Që nga koha e vjeljes, qershorin e […]

Qershia ZIRAAT 0900

Klima më e mirë për pemen e qershise është ajo mesatare, por e pengojnë ngricat dimërore dhe temperaturat e larta. Qershia duron mirë temperaturat e ulëta deri në – 20ºС, mirëpo jo për një periudhë të gjatë, përkatësisht vetëm nëse temperaturat e tilla zgjasin për një kohë të shkurtër. Në aspektin e ngritjes së fidanëve […]