Miratohet projekti per restaurimin e Kishes se Shen Todrit, me e vjetra ne Myzeqe!

Këshilli Kombëtar i Restaurimeve ka miratuar projektin e restaurimit “Kisha e Shën Todrit, Kadipashaj”, Lushnjë, më e vjetra në zonën e Myzeqesë dhe daton që në shekullin e XIII. Projekti i hartuar nga Instituti Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore parashikon ndërhyrje konservuese dhe restauruese në elementët konstruktivë të kishës. Kisha e Shën Todrit, e cila mendohet […]

Vjeshta, koha me e mire per te humbur peshe

Fillimi i vjeshtes eshte periudha ideale per te permbushur qellimet e vena ne te mire te shendetit, punes, bukurise e te tjere. Ne fakt, sipas dietologeve, fillimi i vjeshtes mund te krahasohet lehte me Janarin dhe fillimin e vitit. Vjeshta ofron mundesine e nje fillimi te ri. Studimet te cilave u referohemi, e identifikojne fillimin e […]

Divjake – “Lisar Seedlings” sera me e madhe per kultivimin e fidaneve ne Ballkanin Perendimor

Sera më e madhe për kultivimin e fidanëve në Ballkanin Perëndimor është në Shqipëri. Ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Bledi Çuçi vizitoi “Lisar Seedlings” në Divjakë, ku në një sipërfaqe prej 3.6 hektarësh prodhohen çdo vit mbi 15 milionë fidanë. Kjo serë xhami me teknologji moderne holandeze furnizon me fidanë jo vetëm tregun vendas […]

Brokoli, perimja e gjelber me e shendetshme ne bote

Bëhet fjalë për një perime miqësore me stomakun, të lirë në çmim por shumë të pasur në vlera dhe shije. Brokoli është i pasur edhe me fibër të tretshme që nxjerr kolesterolin e keq jashtë trupit. Kjo perime shërben edhe si antioksidant duke qenë se ka nivele të larta e të përqendruara të vitaminës C […]

Toka e kripur, qe po kthehet ne nje “miniere ari”, si po ngrihet në Karavasta ferma me e madhe ne Europe

Në lagunën e Karavastasë, gjenden me mijëra hektarë tokë djerrë, sepse kripësia nuk toleron rritjen e bimëve. Por, një sistem i ri i konsultuar me izraelitët dhe i çuar në fund nga sipërmarrës shqiptarë, po e kthen këtë tokë në “ar”, teksa po lulëzojnë parcelat e para me shegë dhe goji berry. Grupi Agro Iliria […]

Çmimet e energjise per familjaret, Shqiperia jo dhe aq e lire, renditet e 14-a ne Europe, me e shtrenjta ne rajon

Familjet shqiptare paguajnë për 1,140 lekë për 100 kWh energji të shpenzuar. E matur sipas fuqisë blerëse, të dhënat e Eurostat bëjnë të ditur se ata e paguajnë energjinë më shtrenjtë se Islanda, Norvegjia, Finlanda, Luksemburgu, Serbia, Holanda, Malta, Franca, Suedia, Lituania, Maqedonia e Veriut, Austria, Mbretëria e Bashkuar (mungon informacioni për Kosovën dhe Bosnjën, […]