Kjo eshte qershia me e madhe ne bote, hyn ne rekordin Guiness

Është pak më e vogël se një kajsi, por më e madhe se një gështenjë, peshon 26,45 gram është prodhuar në Emilia, Itali dhe është identikit i qershisë më të madhe në botë. Ky fruti i varietetit Sweet në Portomaggiore (në zonën e Ferrara),  ka hyrë në rekordin Guinness. Që nga koha e vjeljes, qershorin e […]

Hyn ne fuqi udhezimi qe ul kompensimin e fermereve

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve njofton të gjithë tatimpaguesit se është publikuar në Fletoren Zyrtare nr.23, datë 26 shkurt 2019, udhëzimi nr. 3, datë 21.02.2019 “Për disa shtesa dhe ndryshime në udhëzimin Nr. 19, datë 03.11.2014, “Për zbatimin e regjimit të veçantë të skemës së kompensimit të prodhuesve bujqësorë për qëllime të Tatimit mbi Vlerën […]

Reklamat e ilaçeve, hyn në fuqi rregullorja e re

Vitet e fundit në Shqipëri kanë “lulëzuar” reklamat e ilaçeve, kryesisht të atyre që mund të përdoren pa pasur nevojën e recetës së mjekut. Nga rreth 6000 barna që qarkullojnë në Shqipëri, rreth 700 emra tregtarë janë në listën që u lejohet që të reklamohen në media. Ministria e Shëndetësisë ka nxjerrë një rregullore të […]

Në Shqipëri hyn mielli më i keq, i përdorshëm vetëm për biskota

Shqiptarët mbajnë numrin një në Evropë për përdorimin e miellit dhe të bukës, por sa e sigurtë është cilësia e produktit bazë ushqimor? Në fakt ekspertët ngrenë alarmin dhe thonë se situata është shumë e rëndë dhe të gjitha elementet e miellit për bukë janë totalisht nën normat e BE-së. Vendi ynë jo vetëm importon […]