Mungesa e tregut per rrushin/ Sindikata ne proteste, thirrje qeverise per mbeshtetje te fermereve

Sindikata e Fermereve te Bashkuar ka mbajtur paraditen e sotme nje proteste ne hyrjen jugore te qytetit te Kavajes ne mbeshtetje te fermereve te zones se Lekajt e Germenj te cileve tonelata me rrush u kane mbetur pa u shitur. Prej disa ditesh fermeret jane shfaqur ne media dhe rrjetet sociale te shqetesuar per mbetjen […]

Rritet interesi i vendeve të Lindjes se Larget per rrushin e thate Turk

Sipas informacionit bazuar në vlerësimin e të dhënave të Shoqatave të Eksportuesve të Egjeut (EİB), në periudhën shtator 2017 – maj 2018, që është periudha më intensive në eksportin e stafidheve, Turqia ka eksportuar në total 201 mijë e 408 ton rrush të thatë dhe ka siguruar nga ky eksport 318 milionë e 358 mijë dollarë […]