Shkarkime masive nafte shkaterrojne Mesdheun lindor /“Do te duhen dekada per t’u pastruar”

Izraeli po lëkundet nga një lëmsh ​​masiv katrani që la globula të zeza përgjatë pothuajse të gjithë gjatësisë së vijës bregdetare të tij prej 195 km. Raportet e fundit për rërë vajore të gjetur në plazhet e Libanit jugor kanë nxitur shqetësimin për dëmtime më të mëdha. Ndoshta 1.000 tonë katran ndodhet tashmë në këto […]

Pr/ligj per emetimet, per here te pare leje mjedisi per operatoret qe kane shkarkime te gazeve serre

Ndryshime të rëndësishme pritet të realizohen pas miratimit të ligjit të ri “Për Ndryshimet Klimatike”. Sipas relacionit që shoqëron këtë pr/ligj bëhet e ditur se ligji është parashikuar të hyjë në fuqi 6 muaj pas botimit në “Fletoren zyrtare” dhe ka për qëllim krijimin e një skeme për tregtinë e e lejeve për shkarkimet e […]