Shkarkime masive nafte shkaterrojne Mesdheun lindor /“Do te duhen dekada per t’u pastruar”

Izraeli po lëkundet nga një lëmsh ​​masiv katrani që la globula të zeza përgjatë pothuajse të gjithë gjatësisë së vijës bregdetare të tij prej 195 km. Raportet e fundit për rërë vajore të gjetur në plazhet e Libanit jugor kanë nxitur shqetësimin për dëmtime më të mëdha. Ndoshta 1.000 tonë katran ndodhet tashmë në këto […]

Shkencetaret rus te alarmuar me vdekjen masive te bleteve per shkak te pesticideve

Shkencëtarët rus janë të alarmuar me vdekjen masive te kolonive të bletëve në vend. Kjo sipas tyre vjen nga përdorimi i pakontrolluar i pesticideve ne bujqesi. “Problemi është se ne nuk prodhojmë pesticide”, tha Yelena Saltykova nga Instituti i Biokimisë dhe Gjenetikës. “Këtu nuk ka kontrolle të rrepta.” Qeveria ruse ka vërejtur se deri në […]

Ndotja e ajrit rrezik per femijet/ Protesta masive ne France

Banorët, në qytetin francez të Rouen, kanë protestuar kundër ndotjes së ajrit. Sipas tyre, një shtëllungë prej tymi, ka rënduar cilësinë e ajrit si pasojë e një zjarri masiv në një depo kimike. Retë e  mëdha prej tymi, kanë mbuluar Francën veri-perëndimore ndërsa më shumë se 5000 ton kimikate dhe naftë u dogjën në këtë […]