Vjelja e rrushit për verë, karakteristikat dhe proçeset për tu respektuar

Thuhet se historia e një vere fillon me hardhinë te cilën prodhuesi i verës apo fermerët e trajtojnë me kujdes gjatë gjithë vitit me shpresën e një rezultati të lartë. Megjithatë, mund të ndodhë që kjo përpjekje njëvjeçare të bëhet e pasukseshme në një çast, nëse një lëndë e parë apo mos-trajtim i duhur pengon […]

Shkarkime masive nafte shkaterrojne Mesdheun lindor /“Do te duhen dekada per t’u pastruar”

Izraeli po lëkundet nga një lëmsh ​​masiv katrani që la globula të zeza përgjatë pothuajse të gjithë gjatësisë së vijës bregdetare të tij prej 195 km. Raportet e fundit për rërë vajore të gjetur në plazhet e Libanit jugor kanë nxitur shqetësimin për dëmtime më të mëdha. Ndoshta 1.000 tonë katran ndodhet tashmë në këto […]

“ZDRAVA Kompani” – Model suksesi per tu ndjekur nga te tjeret!

Zdrava eshte nje kompani lider per grumbullimin dhe perpunimin e fruta – perimeve. Produktet dhe cilesia e larte e tyre kane zgjeruar dukshem tregun fale rritjes se cilesise dhe sasise se perpunuar. Teknologjia e re dhe bashkekohore e sapo investuar nga vellezerit Zdrava dhe financime te skemes se IPARD ka sjelle ndryshime pozitive ne gjithe […]

Studimi/ Cilat maska ​​jane me te mira per t’u perdorur gjate sezonit te nxehte veror?

Maska të detyrueshme pavarësisht nxehtësisë? Është më mirë të mbani ato kirurgjikale në vend të modeleve N95 ose Ffp2. Për ta sugjeruar këtë është specialisti i sëmundjeve infektive dhe drejtori i klinikës së sëmundjeve infektive të Policlinico San Martino në Genova të Italisë, Matteo Bassetti, duke iu referuar rezultateve të një studimi të universiteteve të […]

Rezistenca antimikrobike ne BE: Bakteret ushqimore po behen me te veshtira per tu trajtuar!

Salmonella dhe Campylobacter po bëhen gjithnjë e më rezistente ndaj ciprofloxacines, një nga antibiotikët e zgjedhur për trajtimin e infeksioneve të shkaktuara nga këto baktere. Përfundimi është pjesë e raportit të fundit për rezistencën antimikrobike në zoonozat e publikuar nga Qendra Evropiane e Parandalimit dhe Kontrollit të Sëmundjeve (ECDC) dhe Autoriteti Evropian i Sigurisë së Ushqimit (EFSA), i […]