Ja pse ananasi duhet te gjendet ne dieten tuaj ditore

Lëngu i ananasit përmban një shumëllojshmëri të vitaminave dhe mineraleve, përfshirë vitaminën B6, magnezin, kaliumin. Ai përmbush mbi 63 për qind të nevojës ditore për mangan, 9 për qind të nevojës ditore për bakër, dhe në të njëjtën kohë furnizimin e trupit me kalcium, hekur dhe fosfor. Ananasi është gjithashtu një burim i mirë i […]

Ananasi dhe dobitë për shëndetin

Ananasi është një frut tropikal dhe ka një shije shumë të veçantë. Ka ngjyrën e diellit, një aromë të parezistueshme, përmban një enzimë e cila ka efekte të fuqishme për stomakun. Por është më mirë ta konsumojmë të freskët, sepse në kuti apo komposto, humbet shumë veti. Thuhet se ka ardhur në Evropë pasi është zbuluar […]