BE ndalon perdorimin e produkteve plastike nje perdorimshe!

Në Bashkimin Europian (BE) ka hyrë në fuqi ligji që ndalon përdorimin e produkteve njëpërdorimëshe të tilla si pjata, gota plastike etj. Komisioni Europian njofton se që nga 3 korriku në tregun e BE-së nuk do të mund të hyjnë produktet plastike të tilla si pjata, pirunë, thika, gota, pastrues për veshët dhe pipeta të […]

AKU Blokon 5636 kg produkte ushqimore qe vinin nga Turqia, mungonte raport-analiza e produkteve

Ne njoftimin me te fundit nga Autoriteti i Kontrollit te Ushqimit thuhet eshte kthyer per ne vendin e origjines nje kamion me produkte ushqimore qe vinte nga Turqia pasi nuk dispononte fleten shoqeruese te raport-analizës se produkteve. Nga kontrollet e ushtruara në PIK Kapshticë, u konstatua ngarkesa me një sasi prej 5636 kg e ardhur […]