BE ndalon perdorimin e produkteve plastike nje perdorimshe!

Në Bashkimin Europian (BE) ka hyrë në fuqi ligji që ndalon përdorimin e produkteve njëpërdorimëshe të tilla si pjata, gota plastike etj. Komisioni Europian njofton se që nga 3 korriku në tregun e BE-së nuk do të mund të hyjnë produktet plastike të tilla si pjata, pirunë, thika, gota, pastrues për veshët dhe pipeta të […]

Italia nis perdorimin e droneve per te monitoruar rregullat e levizjes kunder koronavirus

Policia lokale në Itali tani është e lejuar të përdorë drone për të monitoruar lëvizjet e qytetarëve gjatë pandemisë së koronavirusit. Autoriteti i Aviacionit Civil Italian konfirmoi miratimin e tyre të hënën, pasi mori kërkesat për ndihmë shtesë nga “shumë njësi vendore të policisë”. Autorizimi për përdorimin e droneve do të zgjasë deri më 3 […]

Plehrat NPK – Keshilla themelore per perdorimin nga fermeret

Në shumicën e rasteve plehu 5-5-5 do të ofrojë të gjitha materiet ushqyese që bimës i nevojiten për një rritje të shëndetshme. Nëse një provë (test) i tokës zbulon mangësi të materieve të caktuara ushqyese,ose në qoftëse ju doni t’i përshtasni plehun nevojave të bimëve të veqanta atëherë ju mund të zgjidhni një formulim të […]

Italia fillon perdorimin e pipezave prej makaronash

Lokalet në Itali po fillojnë të përdorin pipëza prej makaronash për të zvogëluar mbetjet plastike! Makaronat italiane mund t’i gjejmë në të gjitha format dhe madhësitë dhe një lloj në veçanti, makaronat “bucatini”, me formën e tyre cilindrike, po bëjnë bujë si një alternativë miqësore ndaj mjedisit, ndryshe nga pipëzat plastike. Një fotografi e postuar […]

Bujqesia precize me perdorimin e droneve

Bujqësia me përdorimin e droneve mund të kategorizohet si bujqësi precize e cila gjithnjë dhe më shumë po bëhet aktuale dhe është një shprehi moderne me të cilën rritet efikasiteti i prodhimtarisë. Në botë po vendoset një praktikë e përdorimit të droneve në bujqësi. Edhe pse kjo duket si fantastikë futuriste, dronet janë edhe një […]

Kanabisi dhe revolucioni i “gjelber”-Qasja boterore mbi perdorimin mjekesor dhe rekreativ po ndryshon

Jo shumë larg në të shkuarën, marrja e një recete për ilaç të bazuar në tetrahidrokanabinol (THC), që është përbërësi psikoaktiv i kanabisit, ka qenë thuajse e pamundur.  Qeveria britanike,  në Shkurt 2018, nuk ndryshoi qasjen që ka mbajtur prej mbi 50 vitesh, duke thënë se kanabisi nuk ka vlera mjekësore, pavarësisht se vendi e […]

Temperaturat e larta demtojne perimet – Specialisti: Kujdes me perdorimin e azotit

Shija e domateve dhe gjithe perimeve ne pergjithesi, te cilat vilen gjate muajt gusht eshte e ndryshme nga ato ne muajt maj apo qershor. Por jo vetem shija por edhe ngjyra e perimeve nuk eshte uniforme por ne nje ane eshte me zbardhur apo me e verdhe te cilen ne e identifikojme si djegje nga […]