Firma “ZDRAVA” ndryshon teknologjine perpunuese

Nga nje linje te hjeshte perpunimi vite me pare, sot Kompania “Zdrava” ka arritur nivele te larta cilesie dhe sasie perpunimi. Asnje ambicie nuk mund te realizohet pa plotesimin e disa e elementeve shoqerues si lenda e pare, teknologjia e perpunimit apo teknologjia si proces i rritjes se rendimentit dhe uljes se kostos ne kohe […]

OBSH ndryshon serish keshillat per maskat mbrojtese!

Personat mbi 60 vjeç ose me probleme shëndetësore duhet të mbajnë një maskë të shkallës mjekësore kur janë jashtë kur e kanë të pamundur të distancohen nga shoqëria, sipas udhëzimeve të reja nga Organizata Botërore e Shëndetit, ndërsa të gjithë të tjerët duhet të mbajnë një maskë pëlhure me tre shtresa. Njoftimi të Premten shënon […]

Ndryshon orari i levizjes, Pas ores 13:00 do te mbyllet gjithçka!

Qeveria ka nxjerrë në qarkullim një urdhër të ri për lëvizjen e administratës dhe njerëzve që kërkojnë të kryejnë punët personale, në pikat e farmcasië, dyqaneve ushqimore dhe shërbimeve bankare: “Nga nesër regjimi i lëvizjes ndryshon, sepse nuk kemi asnjë orë e jo më ditë për të humbur me edukimin e të pabindurve, të cilëve […]

Ndryshon serish skema e subvencionimit te qumeshtit, jo me 10 leke per liter, por direkt per bagetite

Thuajse një vit më parë, fermerët në të gjithë vendin dolën në protestë për të kundërshtuar ndryshimin e skemës së TVSH-së së rimbursueshme nga 20% në 6%. Më të prekurit duket se ishin blegtorët, të cilët nën “presionin” e grumbulluesve dhe përpunuesve do të duhet të ulnin çmimin e qumështit për litër. Derdhjet demonstrative të […]

Ndryshon ligji per peshkimin, zgjatet ne 10 vjet afati i lejeve!

Mënyra sesi funksionon peshkimi në vend pritet të pësojë ndryshme qoftë sa i takon lejeve, aktivitetit ashtu edhe ndryshimit të mjeteve lundruese. Në një draft të nxjerrë tashmë për konsultim lidhur me peshkimin bëhen ndryshime në disa nene ku së pari në nenin 30 ku lidhur me peshkimin tregtar artizanal vendimmarrja të bëhet në një […]

Kanabisi dhe revolucioni i “gjelber”-Qasja boterore mbi perdorimin mjekesor dhe rekreativ po ndryshon

Jo shumë larg në të shkuarën, marrja e një recete për ilaç të bazuar në tetrahidrokanabinol (THC), që është përbërësi psikoaktiv i kanabisit, ka qenë thuajse e pamundur.  Qeveria britanike,  në Shkurt 2018, nuk ndryshoi qasjen që ka mbajtur prej mbi 50 vitesh, duke thënë se kanabisi nuk ka vlera mjekësore, pavarësisht se vendi e […]

Ndryshon ligji, burg kur tregton ushqime dhe ilaçe te skaduara!

Në listën e ndryshimeve të Kodit Penal, që parashikohet të votohen këtë javë në seancë plenare, janë edhe disa ndryshime që ashpërsojnë masat për shkelësit në fushën e sigurisë ushqimore. Një prej ndryshimeve parashikon se importimi, prodhimi, ruajtja, ofrimi për shitje, shitja apo vendosja ne qarkullim në ndonjë mënyrë tjetër e ushqimeve, pijeve, lëndëve të […]

Reforma e ujit nuk jep rezultate, Ministria ndryshon subvencionet per shoqerite e ujesjellesve

Brenda 6-muajsh, Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka ndryshuar sërish metodologjinë që do të përdoret për subvencionimin e  ujësjellësve nga buxheti i shtetit. Sipas udhëzimit të ri, që mban datën 2 prill është hequr ndarja specifike për përdorimin e fondit, e cila deri më tani shkonte 40% për mbulimin e kostove direkte të operimit dhe […]

Si po ndryshon traktori jeten e familjes ne nje fshat te Beratit

Në drejtim të Çorovodë vetëm 32 km larg Beratit gjendesh në fshatin Malinat. Natyra e ka bekuar këtë vend sepse ia ka dhënë të gjitha: tokë kodrinore e gjelbëruar, rezerva uji, klimë e butë. Por, për ta vizituar këtë vend kaq të bukur natyrisht të duhen jo më pak se dy orë nga qyteti kryesor. […]

Nuk ndryshon rimbursimi i TVSH – Lera: Po shqyrtojme opsione per t’i çuar parate tek fermeret

Ministria e Financave dhe Ekonomisë ka një përgjigje përfundimtare për shqetësimet e agropërpunuesve lidhur me uljen e rimbursimit të TVSH në masën 6 për qind. Drejtori i Politikave Fiskale, Niko Lera thotë se kjo skemë nuk do të ndryshojë pavarësisht protestave, me argumentin se rimbursimi është vendosur si masë për të kompensuar fermerët nga blerja […]