Mashtrimi me produktet e detit i perhapur ne te gjithe globin

Një analizë e Guardian Seascape e 44 studimeve të fundit për më shumë se 9,000 mostra ushqimesh deti nga restorante, shitës peshqish dhe supermarkete në më shumë se 30 vende zbuloi se 36% ishin etiketuar gabimisht, duke ekspozuar mashtrime të produkteve të detit në një shkallë të gjerë globale. Shumë nga studimet përdorën teknika relativisht […]

Koronavirus/ Tregtia e ushqimeve vazhdon normalisht ne te gjithe globin!

Tregtia e mallrave po vazhdon normalisht ne te gjithe globin. Ushqimi lejohet te qarkulloje. Pavaresisht se europa dhe i gjithe globi kane mbyllur levizjen e lire te njerezve si dhe kane vendosur kufizimeve te orareve te qarkullimit te cilat jane te ndryshme nga nje vend ne tjetrin, kamionet e transportit nderkombetar ushqimor po vazhdojne furnizimin […]

Moti i keq, rrit çmimin e ushqimeve ne mbare globin

Ndryshimet e forta te klimes dhe moti i keq me lageshtire qe kane ndodhur me te ne gjithe globin kane sjelle prishjen e ekuilibrit natyror dhe si pasoje kjo ka patur efektet e saj zinxhir. Sipas të dhënave të publikuara të enjten nga Organizata e Ushqimit dhe e Bujqësisë të Kombeve të Bashkuara (FAO), kushtet […]