Permiresimi cilesie se ajrit, Londer 2030/ Ne fokus femijet dhe mireqenia e tyre

Fëmijët që rriten në zona të ndotura në kryeqytetin britanik kanë vëllim dukshëm më të vogël të mushkërive, me një humbje prej afro 5% në kapacitet, ekuivalent me dy vezë të mëdha krahasuar me moshatarët e tyre në pjesën tjetër të Anglisë. Rreth 98% e shkollave në Londër ndodhen në zona që tejkalojnë kufijtë e […]

Londer: 1,7 milione euro per nje shishe uiski!

Një shishe Uiski e “Graalit të Shenjtë” shënoi rekord në një ankand në Londër duke u shitur me 1,45 milionë stërlina, rreth 1,7 milionë euro, theksoi shtëpia e ankandeve “Sotheby’s”. Rekordi i mëparshëm ishte 1,2 milionë paund, për një shishe uiski Macallan nga e njëjta fabrikë skoceze dhe madje shumë e famshme. Ky rekord u […]