Permiresimi cilesie se ajrit, Londer 2030/ Ne fokus femijet dhe mireqenia e tyre

Fëmijët që rriten në zona të ndotura në kryeqytetin britanik kanë vëllim dukshëm më të vogël të mushkërive, me një humbje prej afro 5% në kapacitet, ekuivalent me dy vezë të mëdha krahasuar me moshatarët e tyre në pjesën tjetër të Anglisë. Rreth 98% e shkollave në Londër ndodhen në zona që tejkalojnë kufijtë e […]

Plani per te rikthyer natyren/ 3 miliarde peme do te mbillen ne Europe deri ne 2030

Si pjesë e një strategjie të re për të mbrojtur natyrën në Bashkimin Evropian, tre miliardë pemë të reja do të mbillen nëpër 27 vendet anëtare. Komisioni Evropian ka parashtruar strategjinë ambicioze si pjesë e Marrëveshjes së Gjelbër evropiane. Krahas mbjelljes së pemëve, kjo gjithashtu përfshin një sërë masash për të mbrojtur pasurinë natyrore të rajonit, […]

Raporti/ Mbrojtja e mjedisit, çfare synimi duhet te arrije Shqiperia deri ne 2030

Mbrojtja e territorit dhe në veçanti e resurseve natyrore e ujore kombëtare paraqitet si domosdoshmëri për zhvillimin e brezit bregdetar. Sipas një raporti të fundit të UNDP, në bashkëpunim me Agjencinë Kombëtare të Territorit, është ndërtuar një plan, sipas të cilit synohet rritja e shkallëve të mbrojtjes së mjedisit, ndërkohë që propozon paralelisht zhvillimin e […]