Ndryshimet klimatike – HSE: Shqiperia nder 3 vendet me kercenim serioz

Shkolla e Lartë e Ekonomisë (HSE), një prej universiteteve më prestigjioze në Europë dhe Botë ka publikuar një studim mbi ndryshimet klimatike në 27 vende të Europës qendrore dhe lindore, vendeve të kaukazit dhe Azisë qendrore, mes të cilave edhe Shqipëria. Studimi flet gjerësisht për ndryshimin klimatik si një kërcënim serioz për këto vende. Por, […]

The Guardian: Nevojitet ndryshim radikal per te siguruar qe fermat te prodhojne ushqim te shendetshem

Një raport i qeverisë tregon se si industria e pesticideve i jep përparësi fitimit mbi shëndetin tonë dhe planetin. Nje transformim i thellë ekologjik i ushqimit dhe bujqësisë është i arritshëm, i dëshirueshëm dhe urgjentisht i nevojshëm. Deputetet e BE-se duhet te reagojne. Ky është një mesazh që vjen me zë të lartë dhe të qartë nga […]