Produkte te skaduara dhe te pasigurta per konsum – AKU asgjeson 35 ton ushqime

Trupat inspektuese të AKU-së kanë kryer gjatë 24 orëve të fundit  226 kontrolle dhe inspektime në garantim të sigurisë ushqimore dhe monitorime në kuadër të Taks-Forcës kundër përhapjes së Covid-19. Sipas njoftimit janë vendosur 2 masa administrative gjatë inspektimeve, masa e parë është vendosur në një subjekt për mungesë të sistemit të gjurmueshmërisë ndërsa masa […]

Tregtonte produkte te skaduara, AKU gjobit supermarketin ne Fier

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit vazhdojne te jene në terren, për të inspektuar operatorët e biznesit ushqimor në garantim të sigurisë ushqimore, si dhe monitorime në zbatim të masave për parandalimin e përhapjes së COVID-19. Ndaj një subjekti me aktivitet “supermarket” në qytetin e Fierit për tregtim të nënprodukteve të qumështit, me afat […]

Minj te ngordhur ne fabriken e miellit, AKU bllokon dhe gjobit me 3.15 milione leke aktivitetin ne Fushe- Kruje

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka bllokuar 141.6 ton produkte të pasigurta në një magazinë mielli dhe ushqimi për blegtorinë në Fushë- Krujë. Po ashtu, subjekti u gjobit me 3.15 milionë lekë kundërvajtje për mungesën e licencës për ushtrim aktiviteti, për kushte të papërshtatshme higjeno-sanitare, për mungesë të sistemin të gjurmueshmërisë, etiketim të ushqimeve për kafshët […]