“Takse ndaj mishit per te shpetuar mjedisin”, propozimi ne tryezen e BE

Nisma e te Gjelbërve dhe Socialistëve kundër kostove mjedisore të bagëtive: me planin e plotë të funksionimit të taksave, 100 gram viçi do të kushtonte 47 cent më shumë, ndërsa çmimi do të rritej me 36 cent për mishin e derrit dhe 17 cent për pulën. Taksimi i mishit për të mbështetur kostot e komunitetit […]

Ulet taksa per plastiken – Propozimi i Beqaj: Nga 25 leke ne 10 leke/kg

Pas barrës së re fiskale që iu vendos industrisë së plastikës në fillim të vitit 2019, deputeti  socialist Ilir Beqaj ka propozuar që taksa mbi lëndët e para primare, te cilat importohen për prodhimin e artikujve të plastikës në vend, të ulet nga 25 lekë/kg në 10 lekë/kg. Kërkesën e tij, të cilën e bëri […]

Propozimi i ministrit të Bujqesise per kryebashkiakët e rinj: Zgjidhni nje zevendes te posaçem per bujqesine dhe zhvillimin rural

Lushnja, Divjaka, Roskoveci dhe Konispoli janë përzgjedhur si 4 Bashki pilot për zbatimin e projektit “Asistencë Teknike për Përmirësimin e Performancës, Monitorimit dhe Vlerësimit të Ujitjes në Nivel Bashkiak, projekt ky i financuar nga Banka Botërore në kuadër të projektit të madh për Burimet Ujore dhe Ujitjen që po realizohet në Shqipëri. Referuar njoftimit zyrtar […]

Mali i Munelles zone e mbrojtur, Prezantohet propozimi

Është prezantuar propozimi i Agjencisë Kombëtare të Zonave të mbrojtura për shpalljen e Malit të Munellës si zonë e mbrojtur. Propozimi është diskutuar me banorët e zonës, për ta shndërruar këtë në një atraksion turistik jo vetëm duke pasur parasysh vlerat që ka kjo zonë, por edhe sepse është habitati i vetëm ku riprodhohet rrëqebulli […]