Boronica shqiptare, fruti “magjik” më i kërkuar

Janë mbreti i ushqimeve antioksidante. Ato kanë kapacitetin më të lartë antioksidant ndër të gjithë frutat dhe perimet që konsumojmë zakonisht. Boronicat kanë kapacitetin më të lartë antioksidant ndër të gjithë frutat dhe perimet.  Boronicat janë të ëmbla, ushqyese dhe shumë të shëndetshme. Këta fruta kaq të vegjël i bëjnë kaq mirë trupit dhe mendjes […]

Efekti çudibërës i arrave

Një studim i ri ka bashkuar të dhënat e sondazheve dhe studimeve të mëparshme lidhur me efektet e dobishme të arrave dhe frutave të thata; konsumimi i tyre zvogëlon rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare dhe kancerit. Një grusht fruta të thata në ditë për t’u mbrojtur nga sëmundjet koronare të zemrës, kanceri, por edhe diabeti, nga […]

Rëndësia e lëngjeve të perimeve

Shpesh kemi folur për frutat dhe lëngjet e tyre po jo për lëngjet e perimeve. Pse duhen filluar të konsumohen në periudhën e pranverës dhe cilat janë efektet e tyre pozitive. Njihuni me lëngjet që duhen konsumuar më tepër dhe cilat janë përfitimet e tyre.     Lëngu i karotës Është një nga lëngjet më […]

Ushqim i modifikuar gjenetikisht: A është i sigurt për shëndetin?

Në varësi nga vendi ku jetoni, ju mund të keni pasur sot për mëngjes, për drekë a për darkë ndonjë ushqim të modifikuar gjenetikisht (OMGJ). Ndoshta kanë qenë patate me një mekanizëm të brendshëm mbrojtës kundër insekteve ose domate që, pasi vilen, qëndrojnë pa u squllur për një kohë më të gjatë. Sidoqoftë, mund të […]