Rëndësia e lëngjeve të perimeve

Shpesh kemi folur për frutat dhe lëngjet e tyre po jo për lëngjet e perimeve. Pse duhen filluar të konsumohen në periudhën e pranverës dhe cilat janë efektet e tyre pozitive. Njihuni me lëngjet që duhen konsumuar më tepër dhe cilat janë përfitimet e tyre.     Lëngu i karotës Është një nga lëngjet më […]

Ushqim i modifikuar gjenetikisht: A është i sigurt për shëndetin?

Në varësi nga vendi ku jetoni, ju mund të keni pasur sot për mëngjes, për drekë a për darkë ndonjë ushqim të modifikuar gjenetikisht (OMGJ). Ndoshta kanë qenë patate me një mekanizëm të brendshëm mbrojtës kundër insekteve ose domate që, pasi vilen, qëndrojnë pa u squllur për një kohë më të gjatë. Sidoqoftë, mund të […]