Fermerët e serrave, të dëshpëruar nga çmimet e ulëta, hedhin prodhimin në kanal

Teksa në Tiranë, çmimet e zarzavateve dhe perimeve në shkurt ishin më të larta se vitin e kaluar dhe tezgat janë plot me prodhime importi, fermerët e serrave në Lushnjë-Fier dhe Berat po hedhin prodhimet në kanalet e vaditjes. Fotoja e mëposhtme është një kanal në zonën e Samaticës në Berat, me intensitetin më të […]

8 mije kuintale patate ne kanal/ Fermerja: Shteti te nderhyje se po falimentojme

Luljeta Shahollari, një ndër prodhueset më të mëdha të patates në Qarkun e Korçës është detyruar të hedhë prodhimin për shkak të mungesës së tregut. Mbetja stok e mallit i ka shkaktuar rreth 8 milionë lekë të reja humbje. Sipas saj, shteti duhet t’i subvencionojë fermerët, pasi në këtë mënyrë mund të falimentojnë. “Kemi prodhuar këtë vit […]

COVID-19/ Fermeret ne Berat hedhin tonelata me prodhime bujqesore ne kanal

Tonelata me prodhime bujqësore në fshatin Goriçan të Urës-Vajgurore, po hidhen buzë kanaleve, rezervuarve dhe lumenjve. Fshati Goriçan në Kutalli është një nga zonat më prodhuese e cila ka edhe eksportin më të madh në treg, ndërsa ditët e sotme është drejt falimentimit të plotë. Mungesa e tregut të shitjes dhe bllokimi i eksportit ka […]