Prodhimi i grurit/ Fermeret vendas nuk mbulojne as gjysmen e konsumit!

Prodhimi i drithrave të bukës gjatë vitit 2020 ka pasur një tendencë rritjeje me 2.7 për qind krahasuar me një vit më parë, por edhe me vitin 2018 dhe pse nivelet mbeten të ulëta në raport me nevojën për konsum të brendshëm.  Sipas të dhënave të publikuara nga INSTAT, “Shqipëria në shifra, gjatë viti që […]

Kosove: Bresheri shkaterron gjysmen e vrashtave ne Suhareke, fermeret te pakenaqur me Komunen

Reshjet e shiut dhe të breshërit në Suharekë iu kanë shkaktuar dëme të mëdha fermerëve në këtë komunë. Njëri nga ta është edhe Habib Elshani. i cili ka 7 hektarë të mbjella me vreshta. Elshani per nje media vendase ka treguar se nga reshjet i janë dëmtuar 50 për qind e vreshtit. Duke qene se […]