Prodhimi i grurit/ Fermeret vendas nuk mbulojne as gjysmen e konsumit!

Prodhimi i drithrave të bukës gjatë vitit 2020 ka pasur një tendencë rritjeje me 2.7 për qind krahasuar me një vit më parë, por edhe me vitin 2018 dhe pse nivelet mbeten të ulëta në raport me nevojën për konsum të brendshëm.  Sipas të dhënave të publikuara nga INSTAT, “Shqipëria në shifra, gjatë viti që […]

Njihuni me krijesen e çuditshme ‘Blob’, nuk eshte as kafshe, as bime, por ka 720 gjini

Me ngjyrë të verdhë të hapur, që mund të zvarritet me një shpejtësi prej 4 cm në orë dhe mund të zgjidhë probleme edhe pse nuk ka tru, e tretet ushqimin pa gojë, pa stomak dhe shërohet shumë shpejt pasi të copëtohet në gjysmë. Ky është një krijesë e rrallë e quajtur ‘blob’, e cila […]

Pushime vetem per te pasurit, 81% e shqiptareve nuk perballojne dot as edhe nje jave!

Këto ditë termometri ka shënuar temperatura të larta në të gjithë vendin dhe vendi i fundit ku shumë prej nesh do të donin të ishin është zyra. Është e provuar shkencërisht që në ditë si këto produktiviteti i punonjësve ulet dhe alternativa më e mirë janë pushimet. Por për fat të keq 81% e shqiptarëve […]