Pesticidet: EFSA publikon raportet e para per rrezikun ne ushqime

EFSA ka publikuar rezultatet e dy vlerësimeve të saj pilot mbi rreziqet që i paraqiten njerëzve nga mbetjet e pesticideve të shumta në ushqim. Vleresimet kane marrë parasysh efektet kronike në sistemin e tiroides dhe efektet e tjera akute në sistemin nervor – janë kulmi i një bashkëpunimi shumëvjeçar midis EFSA dhe Institutit Kombëtar Hollandez […]

Mbetjet e pesticideve ne ushqim – EFSA publikon raportin, Nuk ka asnje rrezik per konsumatoret

EFSA publikoi të enjten (2 prill) raportin e saj vjetor për mbetjet e pesticideve të gjetura në ushqim në Bashkimin Evropian, i cili zbuloi se mallrat ushqimorë të analizuar “nuk kanë gjasa të paraqesin shqetësim për shëndetin e konsumatorit.” Raporti, i cili bazohet në të dhënat nga aktivitetet zyrtare të kontrollit kombëtar të kryera nga […]

Rrezatimet e telefonise celulare, AKEP publikon treguesit: Jemi brenda pragut te sigurise

Ekspozimi ndaj valëve elektromagnetike të telefonave celularë jo në pak raste është bërë shkak për debate. Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare gjatë këtij viti kreu procesin e matjeve të rrezatimeve të telefonisë celulare me anë të metodës broadband measurement (matje me bazë të gjerë) për të parë situatën në vend dhe aktualisht janë finalizuar […]

Eksporti i frutave dhe perimeve ne vendet e BE/ Bashkimi i Dhomave te Tregtise publikon udhezuesin

Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë të Shqipërisë ka publikuar “Udhëzuesin për eksportin e frutave dhe perimeve të përpunuara nga vendet e Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian” Udhëzuesi është një dokument i plotë, që përmban informacion mbi dokumentacionin e nevojshëm që ju duhet për të eksportuar, mbi specifika të veçanta, informacion mbi tregun, por […]