S’ka punonjës për furrat, në Berat paralajmërohet shtrenjtimi i bukës; Shoqata: Për të mbajtur punëtorët pagat janë rritur 80%

Mungesa e fuqisë punëtore po shton kostot edhe te prodhuesit e bukës. Prej muajit shtator të vitit të kaluar, për shkak të mungesës së punëtorëve shumë furra buke në vend janë detyruar të rrisin pagat deri në 80%, me qëllim mbajtjen e profesionistëve. Shtimet e pagave kanë vështirësuar gjendjen te disa furra buke, të cilat […]

Risi Albania dhe PIK Industry konference ne Lushnje/ Te bashkuar per te rritur standartin e eksporteve bujqesore

Pik Industry sh.p.k., mbështetur nga Risi Albania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC, organizuan diten e premte ne ambjentet e Eldon Park konferencën me titull “Promovimi i eksporteve të fruta perimeve drejt tregjeve me vlerë të lartë përmes prezantimit të paketimit të qëndrueshem dhe praktikave të mira pas vjeljes”. Ky event […]

Ushqimi i lopeve – Menyrat per te rritur sasine e prodhuar te qumeshtit

Do të duhej që të gjitha kërkesat e të ushqyerit të lopës të përmbushën me saktësi, në mënyrë që lopa të jap më shumë qumësht. Menyrat e mbareshtrimit përcaktojnë dhe mënyrat e mundshme të ushqimit të gjedhit. Keshtu që sasia e ushqimit për kokë mundet që në mënyrë të konsiderueshme të ndryshoj pavarësisht se a […]

The Guardian- Ne 10 vite, helmimet nga Paracetamoli jane rritur me 44%

Në 10 vite, helmimet nga paracetamoli janë rritur me 44%, sipas një studimi të The Guardian. Paracetamoli zakonisht është ilaçi i parë nga i cili i kthejmë sytë, qoftë për dhimbjen më të vogël, ethet, temperaturën, etj. Mirëpo, nëse ‘abuzohet’ me të krijon edhe më shumë shqetësime se ato fillestaret, të cilave supozohej t’i ‘jepnit […]