Risi Albania dhe PIK Industry konference ne Lushnje/ Te bashkuar per te rritur standartin e eksporteve bujqesore

Pik Industry sh.p.k., mbështetur nga Risi Albania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC, organizuan diten e premte ne ambjentet e Eldon Park konferencën me titull “Promovimi i eksporteve të fruta perimeve drejt tregjeve me vlerë të lartë përmes prezantimit të paketimit të qëndrueshem dhe praktikave të mira pas vjeljes”. Ky event […]

“Domatina Made in Albania”, Çuçi vizite ne Kooperativen “Grames” ne Lushnje

Në Lushnje është ngritur një tjetër serrë moderne me ngrohje ku janë kultivuar domatina. Është investim i Shoqërisë së Bashkëpunimit Bujqësor “Grames”, me një investim rreth 45 milionë lekë dhe përllogaritet që prodhimi vjetor i kësaj serre të jetë rreth 150 ton. Serrat e mëdha krijojnë gjithmonë avantazh dhe në bashkëpunim me pikat e grumbullimit […]

Produktet “Made in Albania” shiten 30% me lire ne tregje; Prodhuesit kerkojnë bashkim me Kosoven dhe rajonin

Prodhimi vendas dhe produktet “Made in Albania” operojnë në një mjedis sfidues, ku duhet të përballen me konkurrencën që ju vjen nga rajoni dhe ndryshimet e shpejta që po pësojnë tregjet. Bashkimi i Prodhuesve Shqiptar organizoi gjatë ditës së sotme Konventën e Parë të Prodhuesve Shqiptarë ku trajtuan sfidat që prekin sot prodhimin vendas dhe […]

Produktet Made in Albania ne Europe, Kompanite duhet te zhvillojne marketingun

Përmirësimi i eksporteve është një proces i gjatë dhe i vështirë, që kërkon jo vetëm standarde, çertifikim, pjesëmarrje në panaire por edhe njohuri mbi tregjet me vlera të larta, zhvillim të strategjive të eksporteve dhe marketingut të kompanive, kapacitete njerëzore si dhe marrëdhënie ndërkulturore. Me mbështetjen e RISIAlbania, gjate muajt Gusht 2019 u zhvillua një […]