NOA, Partneri financiar per investime te sigurta ne bujqesi

Kushtet e persosura te klimes te vendit tone e bejne bujqesine e vendit te jete konkuruese ne krahasim me vendet e rajonit si per cilesine por edhe per hershmerine e daljes ne treg. Por ky favor gjeografik kerkon edhe investime ne teknologji ne ndertimin e ambieteve te mbrojtura per kultivimin e fruta-perimeve dhe mekanike bujqesore. […]

A jane te sigurta frutat ne mbajtese metalike?

Është gjithmonë një ide e mirë për të përzier frutat dhe perimet e freskëta në vend të ushqimeve të kripura ose sheqerit. Por, për të marrë maksimumin nga këto mrekulli ushqyese, ju gjithashtu duhet t’i ruani ato në mënyrë të saktë. Disa njerëz përdorin enë të vogla për të ruajtur fruta dhe perime të freskëta, […]

Raporti/ 10 % e shqiptareve nuk kane akses ne burime uji te sigurta

Sa njerëz kanë qasje në ujë të pastër dhe të sigurt? Nga e marrin atë dhe sa paguajnë për të? Një hartë e re nga The Independent, me të dhënat nga Organizata Botërore e Shëndetit / Programi i Monitorimit të Përbashkët të UNICEF-it, jep të dhëna për ujin e pijshëm nga 17 vitet e fundit […]