INSTAT: Fieri, qarku me falimentin më të madh të fermave të gjedhit me 2022

Numri i krerëve të gjedhit ka pësuar rënie të fortë në vitet e fundit, por në disa qarqe fermat blegtorale janë reduktuar me ritme më të larta. Në shkallë kombëtare numri i fermave bujqësore ra me mbi 8% me 2022, ndërsa ne Fier tkurrja ishte 34%. Qarku më numrin më të madhe të krerëve të gjedhit, me […]

Subvencionet ne bujqesi/ 85 % e fermave perjashtohen nga fondet, nuk kane NIPT

Ndërkohë që më 29 Maj do të hapen aplikimet për të përfituar nga fondet në sektorin bujqësor, 85 për qind e fermave janë të përjashtuara. Sipas të dhënave të Këshillit të Agrobiznesit Shqiptar, në Shqipëri në fushën e bujqësisë, blegtorisë dhe agrobiznesit operojnë mbi 350 mijë ferma. Aktualisht rreth 15 % janë të pajisura me […]

Çuçi ne Lushnje: Çertifikimi i fermave dhe forcimi i pikave te grumbullimit, garantojne cilesine dhe shitjen e prodhimeve

Ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Bledi Çuçi ishte në Lushnjë ku vizitoi nga afër një prej pikave të grumbullimit dhe serrave të kompanisë ‘Doni Fruits’, e cila për vitin 2018 ishte kompania e parë për eksportet e prodhimeve bujqësore Made in Albania, me një volum prej 16 mijë tonë. Fillimisht ministri u ndal tek […]