Kompanite çeke interes per agroturizem ne Shqiperi!

Deri tani, nuk ka sipërmarrje të mëdha çeke të pranishme drejtpërdrejt në tregun shqiptar. Por së fundmi, disa investitorë çekë po marrin në konsideratë investimin në agroturizëm, ose në rritjen e agrumeve. Ata janë në kërkim të tokës së përshtatshme. Infrastruktura e transportit (rrugët, hekurudhat, aeroportet), prodhimi, transmetimi dhe shpërndarja e energjisë, bujqësia, turizmi, mjedisi […]

Koronavirusi – 3-fishohen, shitjet ne supermarkete/ Kompanite: Nuk ka vend per panik, kemi furnizime!

Shqiptarët u gdhinë të hënën e kësaj jave me lajmin se ishin zbuluar dy raste të qytetarëve të prekur nga coronavirus diçka që duket se ka shkaktuar panik. Skenat që më herët u panë në supërmarketet e Itlaisë, Anglisë e në një sërë vendesh të tjera europiane u përsëritën edhe këtu me radhë të gjata […]

Taksa e sheqerit, kompanite zvogelojne sheqernat ne pije

Një studim i fundit ka siguruar prova të besueshme që taksa e sheqerit jep rezultate inkurajuese me qëllim parandalimin e përbërësve të dëmshëm në pije joalkoolike. Prodhuesit e pijeve joalkoolike në Mbretërinë e Bashkuar ulën nivelin e sheqerit pasi qeveria vendosi një taksë sheqeri. Vendimi në Londër u mor në prill 2018 për të trajtuar […]

Kompanite e prodhimit te birrave pesojne ulje prodhimi per shkak te motit te keq ne Evrope

Rezervat e pijeve evropiane po bien pasi një analist paralajmëroi se moti i keq mund të shkaktojë rënien e çmimeve këtë verë. Aksionet e Carlsberg, Heineken dhe Fever-Tree patën më shumë se 2% rënie të premten. Analisti Jefferies Edward Mundy paralajmëroi se shitjet e kësaj vere mund të ulen në krahasim me verën e kaluar, […]