Fondet IPARD II – Sa fermere aplikuan per 57.6 milione euro?

Rreth 20 për qind më shumë ka qenë numri i aplikimeve të agrobizneseve dhe fermerëve për të përfituar nga fondet e programit IPARD II dhe në përfundim të afatit, në total janë regjistruar 371 të tilla.  Në dispozicion për mbështetjen e sektorit bujqësor janë vendosur vendosur 57.6 milionë euro dhe sipas Agjencisë së Zhvillimit Bujqësor […]

Fermeret hollandeze ”bllokojne” qendren e Hages, me traktore, ne shenje proteste! “Pa fermere, s’ka ushqim”

Disa fermerë holandezë, që drejtojnë traktorë, kanë dalë në rrugë në shenjë proteste, sipas organizatës automobilistike ANWB, duke shkaktuar një trafik të rënduar për më shumë se 1136 km. Fermerët reaguan me zemërim, ndaj pretendimeve se ata ishin përgjegjës për një problem spiral të emetimeve të azotit, pasi një raport ka kërkuar që fermat joefikase […]

Fermere dhe qytetare te bashkuar per sigurine ushqimore

Filmi 12 minutësh ” Ne Bashkohemi “  është një dritare në jetën e dy fermerëve organikë dhe arsyet që ata i bashkohen demostratave vjetore ” We are Fed-Up ” në Gjermani. Së bashku me qindra fermerë të tjerë, ata i dergojne traktorët e tyre në zemër të Berlinit, ku  bashkohen  me mijëra qytetarë duke bërë thirrje për një […]

Fermere, filloni me pergatitjet per mbjelljet pranverore

Tani është koha të filloni me parapërgatitjet për mbjelljet pranverore dhe të ndërmerrni hapat konkret për parapërgatitjet e mbjelljeve pranverore të bimëve të arave. Afati optimal i të cilave në mënyrë të drejtpërdrejt varet sa nga kushtet klimatiko – tokësore, aq edhe nga datat e caktuara kalendarike për llojet e veçanta të kulturave pranverore. Afati […]

Gruri kërkon kujdes nga lagështira! Fermerë pastroni vijat kulluese!

Lagështira e këtyre diteve ka ndikuar pjesërisht në sipërfaqet e mbjella me grurë, në rastet kur bima ka lagështirë. Fermerëve ju rekomandohet vëmëndje ndaj kullimit duke mbajtur të pastra vijat kulluese me qëllim që bima të vazhdojë zhvillimin e saj normal. Klima e këtij dimri ka favorizuar rritjen e grurit të shëndetshëm si dhe ka […]

Fermerë, grumbullues dhe agropërpunues deklaratë kryeministrit!

Fermerë, grumbullues dhe agropërpunues deklaratë kryeministrit!

Partia Agrare Ambientaliste mblodhi sot një  grup fermerësh, agropërpunues, exportues dhe grumbullues të produkteve bujqësore. Ndryshimet në paketën fiskale 2019 lidhur me TVSH-në penalizojnë exportin dhe favorizojne produktet e huaja në çdo aspekt duke vënë në pozita të vështira prodhuesit vendas dhe fermerët.  Agron Duka kr I PAA u ka kerkuar pjesëmarrësve ne takim të […]