Eksportuesit e prodhimeve bujqesore – Kompania “Fraeno Agriculture shpk”

Fillimet e Kompanise “Fraeno Agriculture shpk” datojne qe ne vitin 1995 me tregtimin e produkteve bujqesore ne tregun e Fierit dhe sot operon si eksportues ne zonen e Kafaraj, ku ka investuar ne nje ambjent modern grumbullimi dhe ruajtje frigoriferike. Drejtuesi i kompanise Artur Vrushi ka ndertuar nje besueshmeri me fermeret duke siguruar perime dhe […]

Eksportuesit e prodhimeve bujqesore – Kompania “ROLAND 2012 shpk”

Ne kete situate pandemie eksperti i bujqesise Ilir Pilku po ben nje fushate promovimi te kompanive grumbulluese/eksportuese te cilat krijojne dhe zhvillojne urat e bashkepunimit midis fermereve dhe tregjeve nderkombetare. Agronews do te publikoje te gjithe keto postime per firmat eksportuese te fruta perimeve te cilat te kete situate problematike per te gjithe globin po […]

“Veget-AL”, kompania qe nuk njeh krizen covid-19

Situata e izolimit ne te cilen ndodhet shqiperia dhe e gjithe bota, ka shkaktuar veshtiresi te medha ne sektorin bujqesore. Prodhimi i destinuar per eksport eshte bllokuar duke bere qe ne vend te kete luhatje te medha te cmimeve dhe si pasoje dem ekonomik per fermeret. Nje nder firmat lider per eksportin e trangullit kornishon […]

Mashtrimet me etiketat e ushqimeve – Kompania Britanike terheq nga raftet djathin Vegan!

Sipas një gjykimi të Gjykatës së BE-së, emri nuk mund të përdoret nëse nuk keni dokumentacionin e origjines se produktit “Dop”. Kompania pranoi kërkesën italiane dhe ndryshoi emrin. Etiketa në kavanozin e qelqit mbartte fjalën ”grated italian style Parmesans” por vendi i prodhimit i treguar në anën e pasme menjëherë u shfaq shumë larg nga zona […]

“Doni Fruits” Kompania lider e eksportit te fruta-perimeve Shqiptare

Doni Fruits kompania lider e eksportit te fruta-perimeve shqiptare drejt tregut boteror vazhdon te mbetet e tille. Shifrat e kompanise per 6 mujorin e pare te 2019 jane vertete impresionuese ku ka nje rritje me afro 50% te eksportit ne 24 shtete te botes e krahasur kjo me vitin e shkuar. Jane rreth 600 kamione […]