Raporti/ Konsumi i evropianeve eshte pergjegjes per 10% te shpyllezimeve ne te gjithe boten!

Konsumi i evropianëve është përgjegjës për 10% të shpyllëzimeve në të gjithë botën. Por shumica e qytetarëve as nuk e vërejnë sepse ndodh kryesisht jashtë kufijve të BE-së. Kjo u zbulua nga raporti i ri i WWF me titull “Sa pyll keni ngrënë, përdorur ose veshur sot?”. Pasojat e konsumit të raportuara nga ambientalistët janë alarmante: 80% e […]

Konsumojme 2.5 here me pak se nje europian – Eurostat: Konsumi individual i shqiptareve arin ne 40% te mesatares se BE

Shqipëria ka ngushtuar lehtë hendekun me Europën sa i përket një prej indikatorëve më të rëndësishëm të mirëqënies; konsumit. Të dhënat më të fundit të agjencisë europiane të statistikave tregojnë se, një shqiptar mesatar konsumon sa 40% e një europiani mesatar. Vitin e kaluar kjo normë fiksohej në 38%. Pavarësisht rritjes, Shqipëria vijon të jetë […]

Konsumi ne krize edhe pse ne sezon turistik, inflacioni i korrikut 1.5%

Sezoni turistik nuk po nxit konsumin edhe pse është në kulmin e tij. INSTAT raportoi sot se, Indeksi i Çmimeve të Konsumit në korrik arriti 1,5 %. Një vit më parë ky ndryshim ishte 2,3 %. Ndryshimi mujor i indeksit të çmimeve të konsumit në muajin korrik 2019, krahasuar me qershor 2019, është – 0,1 […]

Konsumi i mishit dhe produkteve shtazore eshte ne rritje / Analize nderkometare

Konsumi i mishit dhe produkteve shtazore është në rritje. Kjo është diçka e keqe për mjedisin, por një e mirë për shumë njerëz. Gjërat ishin të ndryshme 28 vjet më parë, kur Zhou Xueyu dhe burri i saj u zhvendosën nga provinca bregdetare e Shandongut për në Pekin dhe filluan të shesin mish derri të […]